Protected by Copyscape Online Copyright Protection


Είναι ιθαγενές της Κίνας και της Ιαπωνίας , απ όπου ήρθε στην Ευρώπη και σημείωσε μεγάλη επιτυχία ,γιατί ήταν εύκολο στην καλλιέργεια και γιατί οι καρποί του ήταν ακαταμάχητοι . Κ καλλιεργείται οπουδήποτε, με κλίμα βέβαια χειμερινό , μάλλον ήπιο , τόσο σαν καλλωπιστικό , είτε σε κήπους είτε σε γλάστρες , όσο και για τους καρπούς του . ΚΟΥΜΚΟΥΑΤ
Είναι θάμνος ή δέντρο με μικρό μέγεθος , με πλούσιο φύλλωμα , αποτελούμενο από κλαδιά μάλλον λεπτά ,χωρίς αγκάθια . Τα φύλλα έχουν τυπικό σχήμα ωοειδές , με στρογγυλεμένη άκρη και μάλλον μικρά , με έντονο και λαμπερό πράσινο χρώμα . Κατά τον Μάιο με Ιούνιο γεμίζουν από άνθη μικρά , που εμφανίζονται στις μασχάλες των φύλλων .

Ποικιλίες του είναι το Fortunella margarita , που καλλιεργείται κυρίως στην Κίνα, και το Fortunella japonica , που καλλιεργείται κυρίως στην Ιαπωνία . Το Fortunella margarita κάνει καρπούς με σχήμα ωοειδές , ενώ στο Fortunella japonica οι καρποί είναι στρόγγυλοι . Επίσης τα φύλλα είναι πιο μεγάλα και με νευρώσεις στην κάτω επιφάνεια . Ακόμα σαν δέντρο είναι πιο ψηλό από το Fortunella japonica , ενώ οι καρποί του έχουν χρώμα πιο λαμπερό πορτοκαλί , με φλοιό πιο τραχύ . Οι καρποί συλλέγονται το χειμώνα ( από τον Οκτώβριο ως τον Ιανουάριο ) και καταναλώνονται αμέσως . Σε αντίθεση με τα άλλα εσπεριδοειδή , αυτοί οι καρποί τρώγονται με τη φλούδα , νωποί , ή γίνονται γενικά ζελέδες και λικέρ .
Το κουμκουάτ θεωρείται πολύ ανθεκτικό στο κρύο , ιδιαίτερα μάλιστα αν είναι εμβολιασμένο πάνω σε υποκείμενο Poncirus trifoliate ( Τρίφυλλο )
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
 
 
ΑΠΟ ΤΟΝ
ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ
Protected by Copyscape Web Plagiarism Scanner