Protected by Copyscape Online Copyright Protection


Η ελληνική ονομασία του είδους είναι Βοτρυόκαρπος ,αλλά σ όλο τον κόσμο είναι γνωστό σαν γκρέιπΓΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤ φρουτ ,από το όνομα που πήρε το δέντρο στην Τζαμάικα .Κατάγεται από τα νησιά Barbados και το όνομα του οφείλεται στην ιδιομορφία που έχει να παράγει καρπούς σε ομάδες (grape). Είναι δέντρο μεγάλο και ζωηρόχρωμο , ίσως το μεγαλύτερο από όλα τα εσπεριδοειδή . Επίσης είναι ανθεκτικό στη ζέστη και στο κρύο . Έχει όμως ανάγκη από ζέστη για να φτιάξει καλούς καρπούς .
Οι κυριότερες ποικιλίες του είναι οι έξης :
Marsh Seedless: Ο καρπός της έχει μέτριο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό ως ελαφρά πλακέ . Ο φλοιός είναι λεπτός , πολύ λείος και σκληρός . Η σάρκα είναι λευκή , τρυφερή , πλούσια σε χυμό και γευστική . Είναι ποικιλία άσπερμη και όψιμη . Έχει μεγάλη ανάγκη από ζέστη και γι αυτό μπορεί να καλλιεργηθεί μόνο σε ζεστές περιοχές .
ΓΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤDuncam: Ο καρπός της έχει μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό ως πλακέ . Ο φλοιός είναι λείος ,ανοιχτοκίτρινος .Η σάρκα είναι λευκή , τρυφερή , πλούσια σε χυμό και πολύ γευστική . Είναι ποικιλία σπερμώδης και μεσοπρώιμη .Ο χυμός της είναι πιο πικρός από της προηγούμενης
Oroblanco : Ο καρπός της έχει το ίδιο μέγεθος και σχήμα με της ποικιλίας Marsh Seedless . Η σάρκα του είναι τρυφερή και χυμώδης και όχι πολύ πικρή .
Foster : Ο καρπός της έχει μέτριο ως μεγάλο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό ως πλακέ . Η σάρκα είναι λευκή , αλλά σε ευνοϊκές συνθήκες γίνεται ρόδινη είναι τρυφερή , χυμώδης και γευστική . Είναι ποικιλία πολύσπερμη και μεσοπρώιμη .
ΓΡΕΙΠ ΦΡΟΥΤRuby : Ο καρπός της έχει μέτριο μέγεθος και σχήμα σφαιρικό ως πλακέ .Ο φλοιός του έχει πορτοκαλί χρώμα και η σάρκα του είναι τρυφερή, χυμώδης, γευστική και ρόδινη . Είναι ποικιλία άσπερμη ή ολιγόσπερμη και μεσοπρώιμη . Είναι η κυριότερη αιματόχρωμη και μια από τις πιο σημαντικές ποικιλίες γκρέιπ φρουτ .
Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://spitikiposkaimpalkoni.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4.html
 


ΑΠΟ ΤΟΝ
ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ
kutsukiss@gmail.com
Protected by Copyscape Web Plagiarism Scanner