Η νεραντζιά μοιάζει πολύ με την πορτοκαλιά , αν και σαν δέντρο η νεραντζιά είναι πιο ορθόκλαδη , πιο ακανθώδες και πιο ανθεκτική στις αντίξοες συνθήκες του περιβάλλοντος , δηλαδή στον παγετό , στην υπερβολική υγρασία και στην έλλειψη καλλιεργητικών φροντίδων , επίσης δεν προσβάλετε από την κομμίωση μια ασθένεια που προσβάλει όλα τα υπόλοιπα εσπεριδοειδή γι αυτό χρησιμοποιείται σαν υποκείμενο για όλα τα είδη . Ο καρπός είναι πολύ ξινός και πικρός και γι αυτό δεν τρώγετε σα φρέσκο φρούτο , αλλά χρησιμοποιείται για το χυμό του ή για την κατασκευή γλυκών και μαρμελάδων .
Όσον αφορά για τις ποικιλίες της , αυτές διαιρούνται σε τρεις τύπους : Στις κοινές νεραντζιές , που χρησιμοποιούνται σαν υποκείμενα των εσπεριδοειδών , ενώ ο καρπός τους χρησιμοποιείτε για μαρμελάδα , γιατί είναι πολύ ξινός . Στις γλυκόξινες , που οι καρποί τους είναι λιγότερο ξινοί και έχουν καλύτερη γεύση . Τέλος δε υπάρχουν διάφορες άλλες ποικιλίες , όπως είναι οι αρωματικές , που καλλιεργούνται για τα άνθη τους , και οι καλλωπιστικές , που καλλιεργούνται σαν καλλωπιστικά φυτά .
Περισσότερες πληροφορίες εδώ:
http://spitikiposkaimpalkoni.blogspot.gr/2013/05/blog-post_4.html
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου